fbpx
Muziek - Werkplaats

Sampling

Kom erachter waarom sampling zo populair is bij moderne muziek producers en ga zelf aan de slag met sampling!

Sampling: Simpel gezegd iets bestaands pakken en er iets nieuws mee doen. Een techniek die in de muziek al heel lang gebruikt wordt en tegenwoordig niet meer weg te denken is uit moderne muziek producties. Tijdens deze workshop maken de leerlingen een eigen muziek track met online muzieksoftware. Ze gebruiken een sample als basis. De leerlingen ontdekken zo wat je allemaal kunt doen met een bestaand muziekfragment. Het eigen muziekstuk ontstaat door de samples met andere instrumenten te combineren en hier een opbouw mee te maken.

Wij kunnen deze workshop op school geven, maar het is ook mogelijk om de workshop online te volgen.

Duur: 2 – 3 uur
Leerdoel: Kennismaken met sampling, eigen productie maken op basis van samples, muzikale lagen onderscheiden, samenwerken, kennismaken met muziektechnologie
Resultaat: een eigen muziektrack
Kosten:
Op school:
Materiaalhuur: €179,- per locatie per dag
Workshopuur: €119,- (minimaal twee workshops per dag)
Reiskosten: €0,40 per km

Online:
Licentie: €2,- per leerling (alleen tijdens de workshop geldig)
Workshopuur: €119,- (minimaal twee workshops per dag)

De Muziek-Werkplaats is acceptant van de Cultuurkaart

Materiaal:
Op school:de Muziek-Werkplaats regelt alle apparatuur. Vanuit de school zijn tafels, stroompunten en een smartboard met internetverbinding nodig.
Online: Leerlingen kunnen de workshop volgen via een computer of laptop met de browser Google Chrome geinstalleerd, of via de app op een smartphone of tablet. Oordopjes of koptelefoon worden sterk aanbevolen.

Overig: Bij deze workshop is binnenkort extra lesmateriaal beschikbaar via het Cultuurkaart dossier. Dit lesmateriaal bestaat uit voorbereidend lesmateriaal en verwerkingsstof na het volgen van de workshop.

Vragen of een vrijblijvende offerte ontvangen? Neem contact met ons op.