Culturele instellingen

Naast ons aanbod binnen het onderwijs, werken we samen met culturele instellingen, waarbij we workshops op maat bedenken die passen bij de inhoud van het project.

Zo werken wij bijvoorbeeld samen met theatergezelschap BonteHond en het centrum voor cultuuronderwijs Collage-Almere. Ook interesse in workshops voor scholen bij jouw cultuurinstelling? Neem vrijblijvend contact op en we laten je graag weten wat we voor jullie kunnen betekenen.

Bontehond

De Muziek-Werkplaats ontwikkelde samen met theatergezelschap BonteHond in Almere een workshop op maat voor basisscholen over muziek in het theater. Kinderen uit groep 6 en 7 maken in deze workshop in 1,5 uur passende muziek bij een theaterscène uit een voorstelling van BonteHond.

Collage-Almere

Met Collage-Almere maakten wij een workshop voor de bovenbouw van het basisonderwijs, waarin kinderen ontdekken welke geluiden je kunt maken bij een filmfragment. Een les duurt 50 minuten en we werken met iPads.

Tijdens deze les ontdekken kinderen hoe ze geluiden van spullen kunnen opnemen en welk effect dat heeft op de sfeer van een stukje film. Denk aan kreukend papier, tikken op een klimrek of vegen over een tafel. Leerlingen zijn regelmatig verbaasd…’Komt daar ook geluid vanaf, meester?’