Muziek speelt een belangrijke rol voor de identiteit van jongeren.
Met onze workshops sluiten we aan bij de muzikale belevingswereld
van jongeren en laten we ze zelf muziek maken.

Voor het Voortgezet Onderwijs bieden wij diverse workshops aan, waarbij altijd de combinatie van muziek en creatieve technologie centraal staat. De apparatuur waarmee de leerlingen aan de slag gaan is met veel zorg samengesteld en maakt het mogelijk dat ze hun eigen muziek kunnen maken. De workshops worden gegeven door enthousiaste muziekprofessionals die zowel muzikaal als technisch onderlegd zijn.

Naast ons vaste aanbod aan workshops, is het altijd mogelijk om workshops op maat te maken.

Ons huidige aanbod

Aanbod

Film of Game muziek

Heb je wel eens het geluid uitgezet bij een actie film? Was het toen nog spannend? Of bij een romantische film? Een stuk minder romantisch toch? Muziek is ontzettend belangrijk bij films en helpt om de sfeer en gebeurtenissen te versterken. Sterker nog, muziek kan soms zelfs de hele sfeer bepalen. In deze workshop word je zelf componist en bepaal jij hoe de kijkers het filmfragment beleven.

Tijdens deze workshop maken leerlingen een orkestrale compositie bij een filmfragment. De eerste twee uur staan in het teken van het componeren met instrumenten uit de strijkers-, blazers- en slagwerksectie. In het laatste uur maken de leerlingen zelf soundeffects en nemen die op bij hun compositie. Aan het eind hebben de leerlingen een filmpje dat zonder geluid was tot leven gebracht.

Een Game muziek variatie van deze workshop is ook mogelijk!

Duur

2,5 – 3 uur

Leerdoel

Emoties benoemen en omzetten in muziek, samenwerken, luisteren, kennismaken met muziektechnologie

Resultaat 

Een filmpje met eigen muziek en sound design

Kosten

Op aanvraag. De Muziek-Werkplaats is acceptant van de Cultuurkaart

Materiaal

De Muziek-Werkplaats regelt alle apparatuur. Vanuit de school zijn tafels, stroompunten en een smartboard met interverbinding nodig

Dance Productie

Bij Dance muziek gaat alles om energie. Je wilt de zaal aan het dansen krijgen, maar hoe doe je dat?

Door eerst te luisteren naar een paar Dance fragmenten maken de leerlingen kennis met de opbouw van Dance muziek. Daarna maken ze zelf een dancetrack op onze mini-studio’s. Aan het eind voegen ze effecten toe en is hun eigen dancetrack af!

Duur

1,5 – 3 uur

Leerdoel

Energieopbouw maken, samenwerken, luisteren, kennismaken met muziektechnologie

Resultaat 

Een eigen dancetrack

Kosten

Op aanvraag. De Muziek-Werkplaats is acceptant van de Cultuurkaart

Materiaal

De Muziek-Werkplaats regelt alle apparatuur. Vanuit de school zijn tafels, stroompunten en een smartboard met interverbinding nodig